NL ENG
  Home Nieuws Producten Productinfo Inspiratie OEM Contact Over ons  
  ABC stickers voorbeelden Adhesive foils voorbeelden Animal stickers voorbeelden Creative Paper project Donna's 3D Fantasy Fairies 3D voorbeelen Glitterstickers voorbeelden Instructie filmpjes Sandy Art en Ribbon Stickers Mandalistick Nieuwe producten RibbonStickers Sandy Art® kerstkaarten project Stickers WORDT GEWERKT Thee tasje Vogelhuis stickers voorbeelden Adhesives Fantasy Fairies cadeau envelop Sandy Art® Kerst project Sandy Art bloemdecoraties project Glitterstickers Transparante kerstbal project Glitterstickers kerstkaarten project Creative Card kerst vogelhuisje project 3D Ornamentsticker doosje project 3D Ornamentstickers nummer 3 Versieringen project Cricut Kerstbal en kaart project Creatieve sokken project Fancy Work kerstdoosje project Donna's 3D voorbeelden Marij Rahder Sandy Art Scrapito Self-adhesive Foil & Acetate Donna's 3D kerst voorbeelden Fancy Work kerst voorbeelden Various Fancy Work voorbeelden Glitterstickers Kerst Voorbeelden Matrushka voorbeelden Winter peel-off's Ons creatieve team Links  
 

Kerstversieringen met Sandy Art® gekleurd zand

De mogelijkheden met Sandy Art® zijn oneindig. Je kunt het gebruiken voor kaarten, maar ook op allerlei andere ondergronden zoals een kaars. Zeker met de nieuwe dubbelzijdig klevende motieven kun je nog sneller en gemakkelijker een decoratie maken. De dubbelzijdig klevende motieven hebben een milde kleeflaag en kunnen ook weer van een voorwerp verwijderd worden. 
Voor alle voorbeelden wordt gebruik van onderstaande basismaterialen aanbevolen:
-    Sandy Art® lepel artikel 1.0105
-    Sandy Art® liner artikel  1.0106
-    Sandy Art® kwast artikel 1.0008
-    Sandy Art® hobbymesjes artikel 1.0101

Kaars en de kaart met hulsttakjes:

   
Benodigdheden:
-    Sandy Art® dubbelzijdig klevende motieven 1.9990
-    Sandy Art® briljant zand groen 5.0010 en briljant zand rood 5.0011 en briljant zand goud 5.0001 of in plaats van bovenstaande:
-    Sandy Art® glitterbox 1.9945
-    witte kaars  
-    Two Tone paper stars groen 8.6130 dubbele kaart maat 9.5 x 9.5 cm
-    rood papier maat 6.5 x 6.5 cm
-    wit papier maat 6 x 6 cm

Gebruiksaanwijzing
voor de kaart:

Plak de verschillende formaten kaarten op elkaar, dit kan met lijm of strookjes dubbelzijdig klevend folie.
Verwijder de beschermlaag van het vel met dubbelzijdig klevende hulsttakjes.
Haal voorzichtig met behulp van een hobbymesje of pincet de klevende vorm van het vel en plak dit op de kaart.
Druk het vast en bestrooi het met groen briljant zand. Goed aandrukken en schoonborstelen of afkloppen. Plak hieraan/op nu de 3 kleine balletjes en bestrooi deze met rood briljant zand. Goed aandrukken en schoonborstelen of afkloppen. Rondom kun je kleine sterren plakken uit een van de andere vellen met dubbelzijdig klevende motieven. Bestrooi deze met goud briljant zand, druk het goed aan en borstel het schoon. En je mini kaartje is klaar.

Gebruiksaanwijzing:
voor de kaars:

Bij een rondlopend voorwerp zoals de kaars is het gemakkelijker het gewenste motief  globaal uit het vel met dubbelzijdig klevende motieven te knippen.
De beschermlaag verwijderen, de motief bestrooien en afborstelen en dan pas op het voorwerp te plakken.

Bij een kaars van ongeveer 6 cm doorsnee plak je 4 hulst takken rondom met een tussenruimte van ongeveer 3.5 cm. Plak er 3 onder elkaar en plak er tussen steeds 2 hulsttakjes.

- de motieven zijn mild klevend, druk ze daarom goed aan op de ondergrond alvorens briljant zand te strooien, of bestrooi ze eerst en plak ze daarna op de kaart en druk ze goed vast. Vastdrukken kan met de beschermlaag, hierdoor wordt vermindering van de lijmlaag, door vastdrukken met je vingers, voorkomen.  

Kaart met sjabloon lantaarn:

 
Benodigdheden:
-    Sandy Art® sjabloon lantaarn  4.0204
-    Sandy Art® wit 0.0010 en ultramarijn 0.0115
-    Sandy Art® dubbelzijdig klevend folie wit 1.0155
-    Parelpapier licht blauw 8.5080 maat  7.5 x 9 cm
-    Donker blauw papier maat 8 x 9.5 cm
-    Nacré papier cirkels 8. 6710 dubbel kaartje van 10.5 x 14.8 cm
 

Gebruiksaanwijzing:
Plak de verschillende formaten kaarten op elkaar volgens de foto en maak het sjabloon zoals ook beschreven is bij de kaart met sjabloon ster.
NB. Strooi eerst heel goed wit zand en daarna het donkerblauwe zand.
Als het wit zand niet goed bestrooit is kan er blauw zand tussen komen. Maak daarom goed gebruik van de kwast om het zand te verdelen en druk het goed vast.

Kaart met sjabloon ster

     Benodigdheden:
-    Sandy Art® sjabloon ster 4.0059
-    Sandy Art® briljant zand wit 5.0003 en geel 5.0005
-    Sandy Art® zand ultramarijn 0.0115
-    Sandy Art® dubbelzijdig klevend folie wit 1.0155
-    Parelpapier licht blauw 8.5080 maat 4 x 4 cm
-    Wit papier maat 6 x 6cm
-    Donker blauw papier maat 6.5 x 6.5 cm
-    Nacré papier bloemen 8.6730 dubbel kaartje van 9 x 9cm

Gebruiksaanwijzing: 
Neem een stuk dubbelzijdig klevend folie wit, dat iets groter is als het sjabloon. Verwijder één beschermlaag en plak het sjabloon vast op de folie. Druk deze goed aan en bestrooi het geheel met blauw zand. Druk dit goed aan met de kwast en borstel het schoon.Verwijder het sjabloon van de folie en bestrooi met behulp van de sandy art lepel eerst de bal uiteinden van afbeelding met briljant geel zand. Laat dit liggen.
Strooi nu wit briljant zand over het geheel. Druk alles goed aan en borstel het schoon.Knip de afbeelding rondom uit.
Plak de diverse maten kaarten op elkaar volgens de afbeelding. Verwijder de 2e beschermlaag van de gemaakte ster en kleef deze op de kaart.


Kaart met sjabloon kaars

     Benodigdheden:
-    Sandy Art® sjabloon ster 4.0059
-    Sandy Art® briljant zand wit 5.0003 en geel 5.0005
-    Sandy Art® zand ultramarijn 0.0115
-    Sandy Art® dubbelzijdig klevend folie wit 1.0155
-    Parelpapier licht blauw 8.5080 maat 4 x 4 cm
-    Wit papier maat 6 x 6cm
-    Donker blauw papier maat 6.5 x 6.5 cm
-    Nacré papier bloemen 8.6730 dubbel kaartje van 9 x 9cm 

Gebruiksaanwijzing: 
Plak de verschillende formaten kaarten op elkaar. Maak het sjabloon volgens de eerder beschreven werkwijze. Strooi eerst kerstgroen, verwijder het sjabloon van de folie en bestrooi daarna de afbeelding met andere kleuren met behulp van de sandy art lepel. Let op, laat alle kleuren zand liggen tot het geheel bedekt is met zand. Borstel daarna pas het overige zand weg.
Neem van de vellen met dubbelzijdig klevende motieven een paar kleine vlokjes en balletjes. Plak deze ter versiering op de witte kaart rondom de kaars en bestrooi deze met briljant zilver.


Kaart met klomp

     Benodigdheden:
-    Sandy Art® briljant zand kerstgroen 5.0010 en briljant rood 5.0011
-    Sandy Art® zand rood 0.0100, pastel geel 0.0140 en zwart 0.0055
-    Sandy Art® dubbelzijdig klevend folie wit 1.0155
-    Iris foil goud 8.6400 maat 11 x 15 cm (5 x 7 blokjes)
-    Rode dubbele kaart maat 11.5 x 16 cm
-    Wit papier maat 8 x 12 cm

Gebruiksaanwijzing:
Plak de irisfoil (irisfoil is zelfklevend) op de rode kaart en plak hierop de witte kaart met dubbelzijdig klevend folie of tape.
Neem het patroon van de klomp over op dubbelzijdig klevend folie wit.
Knip de delen rondom uit en snij het patroon op de klomp in met een mesje. Snij alleen door de bovenste beschermlaag van de folie heen. Verwijder nu de beschermlaag van de delen van de klomp die geel moeten worden.
Bestrooi het met zand, druk het goed aan met de kwast en borstel het schoon. Verwijder nu de overige delen van de beschermlaag en bestrooi deze met rood zand.
Om de zwarte fijne lijnen in de klomp te krijgen gebruiken we de Sandy Art® liner, hiermee kun je lijnen trekken in het zand, zonder de kleeflaag te beschadigen. Trek de lijnen op de gewenste plaatsen en strooi deze in met zwart zand. Voor een bredere zwarte lijn trek je een extra lijn met de lijner.

Neem nu de dubbelzijdig klevende motieven van hulst, maak deze en plak ze op de kaart zoals op de foto. De werkwijze van de dubbelzijdig klevende motieven staat eerder beschreven bij de kaars en de kaart met hulst.
Plak de klompdelen op de kaart door de 2e beschermlaag te verwijderen. Het bovenste deel van de klomp kun je met foamtape iets omhoog laten komen waardoor het net lijkt of je er zo in kunt stappen. Plak in de opening nog een hulsttakje half op de voorzijde van de klomp en de kaart. Een passende tekst erbij en je hebt een originele echt Hollandse kerstkaart.

Patroon van de klomp

> Klik hier voor een printversie (Pdf)