NL ENG
  Home Nieuws Producten Productinfo Inspiratie OEM Contact Over ons  
  ABC stickers voorbeelden Adhesive foils voorbeelden Animal stickers voorbeelden Creative Paper project Donna's 3D Fantasy Fairies 3D voorbeelen Glitterstickers voorbeelden Instructie filmpjes Sandy Art en Ribbon Stickers Mandalistick Nieuwe producten RibbonStickers Sandy Art® kerstkaarten project Stickers WORDT GEWERKT Thee tasje Vogelhuis stickers voorbeelden Adhesives Fantasy Fairies cadeau envelop Sandy Art® Kerst project Sandy Art bloemdecoraties project Glitterstickers Transparante kerstbal project Glitterstickers kerstkaarten project Creative Card kerst vogelhuisje project 3D Ornamentsticker doosje project 3D Ornamentstickers nummer 3 Versieringen project Cricut Kerstbal en kaart project Creatieve sokken project Fancy Work kerstdoosje project Donna's 3D voorbeelden Marij Rahder Sandy Art Scrapito Self-adhesive Foil & Acetate Donna's 3D kerst voorbeelden Fancy Work kerst voorbeelden Various Fancy Work voorbeelden Glitterstickers Kerst Voorbeelden Matrushka voorbeelden Winter peel-off's Ons creatieve team Links  
 

Sandy Art bloemdecoraties, bloemen van gekleurd zand

Benodigdheden:
- Sandy Art dubbelzijdig klevend folie wit A4 artikelnummer 1.0155
- Sandy Art zand kerstgroen 0.0095, appelgroen 0.0110, grasgroen 0.0150, citroengeel 0.0075, pastelgeel 0.0140, oranje 0.0090 en wit 0.0010
- Sandy Art kwast 1.0008, Sandy Art zandlepel 1.0105
- Sandy Art® vernis 1.010
- Sponskwast of andere zacht kwast, schaar, potlood, eventueel verf
- diverse voorwerpen om te decoreren, zoals een dienblad, bloempot, beker, glas.

Voor we gaan beginnen:
Print de bloempatronen uit en knip ze uit. Schilder de voorwerpen die je wilt gaan decoreren in de gewenste kleur als dit nodig is en laat dit goed drogen.
Neem het gewenste formaat dubbelzijdig klevend folie.
Voor een taps toelopende bloempot kun je deze op de folie leggen en omtrekken. Knip dan de maat rondom 1 centimeter kleiner uit en je hebt een mooi passend stuk folie om te gebruiken.

>Klik hier voor een printversie (Pdf)

Gebruiksaanwijzing:

1. Verwijder van het stuk dubbelzijdig klevend folie 1 beschermlaag (leg de folie voorzichtig opzij zonder deze teveel met je vingers aan te raken).
Teken op de beschermlaag de 3 maten van de bloemen een aantal keren over, bijvoorbeeld voor een dienblad zoals afgebeeld op de foto 8x iedere maat. Knip ze uit.
2. Verdeel de grote maat bloem nu over de plakkende kant van de folie. Let op leg de uitgeknipte bloemen met de gladde kant op de folie, zodat je deze er weer gemakkelijk af kunt halen. Druk ze goed vast zodat er geen zand onder kan komen. 3. Neem 1 groene kleur zand op je lepel en strooi deze hoog (ongeveer vanaf de hoogte van je neus) op de folie, het zand spat nu uit elkaar en kun je de volgende kleur groen strooien, doe dit met alle 3 de kleuren groen zodat er een aquareleffect ontstaat. 4. Zorg dat er voldoende groen zand ligt en verdeel het goed over het geheel met de kwast. Alle witte plekken van de folie moeten helemaal bedekt zijn met groen zand.

5. Verwijder de grote bloemen en je hebt een plakkend patroon van bloemen.
Leg nu de kleine uitgeknipte bloempatronen van de beschermlaag op de plakkende ondergrond (ook met de gladde kant op de klevende laag) en druk ze heel goed aan.
6. Strooi nu over de bloemen wit zand. Dit hoeft niet vanaf een hoogte, maar kan er laag over heen. Zorg ook weer dat dit goed bedekt is en dat er geen plaklaag meer open is.
Druk het goed aan en borstel alles goed schoon.
7. Verwijder de kleinere bloemen en plak weer een andere maat bloem of het rondje in het midden. Herhaal het bovenstaande met een kleur geel totdat de bloemvormen gemaakt zijn.


8. Verwijder nu alle kleine rondjes en strooi als laatste oranje zand.
Goed aandrukken en goed schoonborstelen.

Afwerking: Leg de gemaakte afbeelding op een stuk wit papier of karton zodat we het geheel kunnen vernissen om het watervast te maken. (dit hoeft niet bij kaarten of voorwerpen die niet in aanraking komen met water).

Neem een beetje vernis op de kwast en dep dit voorzichtig over het geheel zodat alles een matte witte laag vernis krijgt. Let op niet teveel op dezelfde plek deppen en niet vegen. Hierdoor kan het zand van de ondergrond loslaten.
Laat het geheel goed drogen. De vernis droogt helemaal transparant op.

Verwijder de 2e beschermlaag van de folie en plak het geheel op het gewenste voorwerp.

De maskers (uitgeknipte bloemen van beschermlaag) kun je steeds opnieuw gebruiken voor het maken van andere dingen. Uiteraard kun je ook alleen bloemen van zand maken zoals op het glas met de kaars en de beker.

Tips:
Pas de kleuren zand aan, aan de kleuren in de tuin of de kleuren die je zelf het mooist vindt.
 
Als je alleen glazen voorwerpen wilt decoreren,
gebruik dan Sandy Art® dubbelzijdig klevend folie transparant 1.0013.