NL ENG
  Home Nieuws Producten Productinfo Technieken Inspiratie OEM Contact Over ons  
  Adhesives Dream Catchers facebook Finest Glitter Instructiefilmpje Ribbon Stickers Jonge kunstenaars Mandalistick - The four seasons Mandalistick Peel-off's Mandalistick Peel-off's Tiles Marij Rahder Marij Rahder Mouse Party & Winter Promo Sandy Art instructuctie Stick 'n Color Stickers_oude_pagina Workshop Fancy-work Workshop Mandalistick Workshop Transfer Foil  
 

Stickers

Stickers zijn er in zeer veel soorten. Met speciale machines wordt er met een cliché door een combinatie van warmte en druk een contour gemaakt in folie, waardoor een reliëf rand ontstaat.
De stickers die op deze manier geproduceerd worden zijn bekend onder verschillende benamingen, denk hierbij aan: contourstickers, outline stickers, peel-off stickers, hobbystickers enz.
Het is de verzamelnaam voor een soort stickers waar ontzettend veel mogelijkheden mee zijn.

JEJE Produkt heeft aan alle mogelijkheden en toepassingen van stickers in haar collectie verschillende namen gegeven.
Onderstaand een overzicht van de verschillende soorten stickers en de toepassingen.

Open stickers
De meest bekende stickers zijn de veelal goud of zilver kleurige stickers die je onder andere met stiften, kleurpotloden, verf of inkt in kunt kleuren. Dit is ook de meest gebruikte manier van het werken met stickers.
Hoewel goud en zilver altijd mooi zijn om te gebruiken kan een andere uitvoering ook erg mooi zijn. Kijk maar naar alle verschillende voorbeelden van kleuren en folie op deze site.
Zo zien de kaarten eruit als de stickers zijn ingekleurd

 

Dichte stickers
Dit zijn vaak stickers met een mooie vorm voor een bepaalde toepassing.
Je kunt ze bijvoorbeeld borduren, of gebruiken als achtergrond voor een 3D afbeelding. Of gewoon als decoratie van een kaart of voorwerp.
Veelal worden deze stickers gemaakt in een apart folie.
Denk hierbij aan Glitterfolie, Diamantfolie, Parelfolie of Spiegelfolie
Mix & Match stickers
En de naam zegt het al: met deze stickers kan je naar hartelust mixen' en 'matchen.

In een Mix &Match stickerpakket zitten 10 stickervellen in verschillende tinten. Op een Mix & Match stickervel staan kaderstickers of inlegstickers. De inlegstickers passen precies in de kaders en je kan zelf bepalen welke inlegsticker je welk kader plaatst.

Zo kun je in een rode kadersticker een groene inlegsticker
plakken en heb je 2 kleuren stickers in 1 geheel.

 

Het is natuurlijk ook mogelijk om alleen de kadersticker te gebruiken en die van een 3D motief te voorzien, of een compositie te maken van alleen de inlegstickers. The sky is the limit!  

Mix&Match stickers bestaan uit kadersticker en inlegstickers waarmee men naar hartelust kan 'mixen en matchen'. Mix&Match stickers zijn ook verkrijgbaar met speciale ontwerpen voor Kerst, waaronder inlegstickers, Kaderstickers met Nederlandse kerstteksten en Kaderstickers met Engelse kerstteksten. In de kadersticker kan natuurlijk ook een 3D motief geplaatst worden, met Mix&Match stickers ontstaan de origineelste kaarten!  

 
 

   

3D ornament stickers
Van de 3D ornament stickers bestaan 3 verschillende series. De eerste serie, zijn vooral klassieke ontwerpen. De 2eserie strakkere ontwerpen en de 3e serie kleinere modellen. Alle 3D ornament stickers komen niet alleen op kaarten goed tot zijn recht, maar zeer zeker ook op decoraties.

De series zijn verkrijgbaar als set (met 10 verschillenden stickervellen) of als los stickervel. Er zijn 4 kleuren versies verkrijgbaar: goud / zilver / assortie pastelkleuren / assortie donkere (kerst) kleuren.

 
  
 
  

Gebruiksaanwijzing: Neem een 3D stickervel en 2 of meerdere verschillende kleuren papier. Plak het grootste stickermotief op een kleur papier en de volgende maat sticker op een andere kleur. Ga zo door tot en met het kleinste stickermotief. Knip ze uit en plak ze in volgorde van grootte met 3D foam dotjes op elkaar. Plak dan het gehele ornament met dubbelzijdig klevend folie op een kaart, doosje of ander voorwerp.

Home Deco Stickers
Home Decoration is de Trend van dit moment en de motieven van de Home Deco stickers zijn groter en zodanig ontworpen dat je met groot gemak een schaal, doos, lijst of scrapbook kunt decoreren. Vrijwel alle voorwerpen in huis kunnen ermee beplakt worden. 

Zelfs met één enkele sticker ziet een kaars of kopje er al beeldig uit.

Home Deco Stickers kleven stevig en kunnen tegen een afwasbeurt. Behalve voor het decoreren van gebruiksvoorwerpen kunnen deze fraaie stickers ook gebruikt worden voor het maken van trendy wenskaarten.

De Home Deco stickers zijn te verkrijgen in hoog glanzende spiegelfolie goud en spiegelfolie zilver en een 3e set assortie in trendy wit en zwart:

3.9810 Home Deco stickers set spiegel goud 

3.9811 Home Deco stickers set spiegel zilver

3.9812 Home Deco stickers set zwart/wit

 
 

 

   

Fancy Work stickers
Fancy-work is de Engelse term voor 'fraai handwerk' en dat is precies wat er met behulp van deze stickers op een makkelijke manier tot stand komt. Fancy-work stickers hebben prachtige stippenpatronen die als basis gebruikt kunnen worden om te borduren op papier. Ieder ontwerp is zodanig gemaakt dat men met de spansteek al een heel eind komt. Gecombineerd met het opnaaien van kraaltjes en/of pailetten geeft elke sticker een geweldig resultaat. Fancy-work stickers zijn als set (met 10 stickervellen) of als los stickervel verkrijgbaar. Er zijn drie sets: Fancy-work everyday, met algemene motieven in de trendy kleuren candy, cream, ice, mint, violet en transparant en Fancy-work Christmas, met motieven voor kerst, in de kleuren wit, blauw, groen, goud, transparant en rood.

 

     

Algemene werkwijze:
Plak de sticker op een kaart of stuk papier. Leg dat op een prikmat. Prik de stippen op de sticker door. Borduur de sticker met 1 draad DMC borduurzijde en/of met kraaltjes en pailletten.

Fancy-work tips
Gebruik een dunne naald voor het borduren. Hiermee steek je gemakkelijk door de gaatjes en kun je tijdens het borduren ook kraaltjes opnaaien zonder van naald te hoeven wisselen.

Draad aan- en afhechten: doe een draad in de naald, steek van achter naar voor door het eerste gaatje en plak het begin van de draad aan de achterkant van het papier vast met een stukje plakband. Plak het eind van de draad ook aan de achterkant met een stukje plakband vast.

Borduursteken: de patronen op een Fancy-work sticker zijn zo gemaakt dat je met de steelsteek of spansteek een heel eind komt. Gecombineerd met het opnaaien van kraaltjes en/of pailletten geven deze steken op iedere sticker al een geweldig resultaat.

Kraaltjes opnaaien: steek de naald van achter naar voor door het gaatje, rijg een kraaltje aan en steek de draad door hetzelfde gaatje weer naar achteren. Ga naar het volgende. gaatje en herhaal deze handeling. 

Voorbeelden van diverse borduursteken.

 
       

Parel stickers
Ben je echt in de stemming voor het maken van eenvoudig kaarten en wil je ze een sprankelende en toch heel chique uitstraling geven, dan zijn de parelstickers onmisbaar.
Parel Stickers zijn spectaculaire stickers van zacht glanzende glitterfolie, die op werkelijk iedere papiersoort schitterend uitkomen. 

Kerst parel stickers zijn spectaculaire stickers van zacht glanzende glitterfolie, die op werkelijke iedere papiersoort schitterend uitkomen. De stickers zijn verkrijgbaar in 2 sets met 5 verschillende kerstmotieven en 2 sets met 5 verschillende algemene motieven. In elke set heb je 10 stickers, want de 5 motieven zitten er in 2 in kleuren namelijk goud en zilver of groen en blauw. Bij de algemene motieven is dit zelfs rose, groen en blauw.Glitter Stickers
Dit is een hele serie stickers die helemaal op zichzelf staat voor een ieder die houdt van Glitter en glamour. Transparante stickers met hele kleine glittertjes erin. Verkrijgbaar in verschillende kleuren; geel, rose, pastelblauw, pastelgroen, kerstrood, kerstgroen en wit. 

De serie in onderverdeeld in sets en losse stickers die eenvoudigweg GlitterStickers genoemd worden. Deze algemene en kerst motieven worden vooral op kaarten gebruikt. Toch zijn ze ook erg leuk om een gebruiksvoorwerp mee te versieren.

Gebruik de Kerst Glitterstickers voor het maken van kaarten of het aankleden van bijvoorbeeld de kerstontbijt tafel. Je dagelijkse eetservies krijgt in een handomdraai een nieuwe en geheel tijdelijke nieuwe 'look' met de nieuwe kerst glitterstickers. Deze stickers zijn afwasbaar en kunnen naderhand weer van het bord of ieder ander glad voorwerp verwijderd worden.

Daarnaast is er een hele serie met Deco Glitterstickers, die zoals de naam als zegt ook heel goed gebruikt kunnen worden voor het bewerken van gebruiksvoorwerpen. Het zijn voornamelijk bloemmotieven, randen en ornamenten, in transparant wit en de pastel tinten.


 Ribbonstickers
zijn klevende stickers met een gelijkmatig verspringend patroon verdeeld over 2 smalle rijen. De lint stickers zijn te gebruiken voor het decoreren van kaarten en andere voorwerpen.
Er is ook eenvoudig een mooie strik van te maken door 2 lint stickers netjes tegen elkaar te plakken en te vormen tot een strik. Plak dit met een foam dot of glue drops op de gewenste ondergrond.
De rechte strik [pdf] De basis strik [pdf] De ronde strik [pdf]

Gebruik alle stickers!
Na gebruik van de lint stickers kunnen de achtergebleven kleine stickers ook gebruikt worden om mooie achtergronden te maken. Dit gaat eenvoudig met transferfolie.
Plak dit op de stickers, druk goed aan met een plat voorwerp zoals een vouwbeen.
Verwijder de transferfolie met stickerdelen voorzichtig van het stickervel en plak deze op de gewenste ondergrond. Wrijf de stickers goed aan en verwijder nu voorzichtig de transferfolie zodat de stickers mooi in vorm achterblijven