NL ENG
  Home Nieuws Producten Productinfo Inspiratie OEM Contact Over ons  
  Card & Paper  
 

Card & Paper

Is een hele reeks van speciaal en prachtig glanzend papier voor kaarten en doosjes maken en die voor allerlei verschillende doeleinden te gebruiken zijn. Een speciale techniek voor het gebruik van deze papieren is er niet, wel kunnen we een aantal verschillende voorbeelden geven waarvoor je dit papier kunt gebruiken.

Sparkling sheets is 215 grams papier met een prachtige parelmoerglans en is ook uitermate geschikt om te gebruiken met embossing mallen en snijmallen. Sparkling sheets is verkrijgbaar in 11 kleuren op A4 formaat.
10 kleuren Sparkling paper zijn ook verkrijgbaar als assortie blok in A5 formaat.

De benaming Nacré, wat een synoniem is voor parelmoerachtig, geeft eigenlijk al de bijzonderheid en kleur van deze papiersoort aan.
Nacré card is verkrijgbaar in lijn-, cirkel, en harten motief en is 215 grams papier.

Two-Tone papier is een matglanzende 215 grams papiersoort bedrukt met holografische harten of sterren. Dit geeft een bijzondere en feestelijke uitstraling aan bijvoorbeeld kerstkaarten en of trouwkaarten.

Illusion Papier is een 215 grams papier met een bijzondere dimensie en holografisch 3D effect. Hoe langer je naar het papier kijkt hoe meer je het gevoel krijgt dat het papier beweegt. Geweldig om te gebruiken met afbeeldingen waarmee je een diepte wilt creëren.

Fantasy papier is verkrijgbaar in 2 grams gewichten, te weten 130 grams en 300 grams.
Het Fantasy papier is oorspronkelijk met de hand geaquarelleerd en hierdoor uniek en enig in zijn soort. De verschillende kleursferen maken het papier uitermate geschikt als kaart of achtergrond.

Er zijn ook paper blocs op A5 formaat verkrijgbaar van bijvoorbeeld Sparkling Papier,en Fantasy card, maar ook combinatie verpakkingen met meerdere soorten speciaal papier bij elkaar verpakt.

Natuurlijk ontbreekt standaard karton verpakking op A4 en A5 formaat niet in het assortiment. 

* Informatie over Potpourri-Paper is te vinden onder het hoofdstuk Marij Rahder.

Gebruik Card & Paper voor:
- Kaarten maken.
Vrijwel alle papiersoorten zijn 210 tot 220 grams. Hierdoor kun je van dit papier een hele kaart vouwen en deze decoreren. Denk hierbij aan trouw- en geboortekaarten van het mooi Two Tone hartjes papier of kerstkaarten van het Two Tone sterren papier. Sparkling Sheets zijn als basis voor iedere kaart prachtig te gebruiken.  

Het ruit patroon op glitterpapier leent zich zeer goed voor het plakken van patronen met kleine stickers of als achtergrond voor een 3D decoratie.

Snel een labeltje nodig voor een cadeautje of een bos bloemen? Geen probleem zelfs zonder decoratie zijn de glanzende en bijzondere papiersoorten goed te gebruiken om een wens aan de binnenzijde op te schrijven.

- Doosjes of tasjes maken.
Bon bons, waxinelichtjes, stukje zeep of andere kleine attentie zijn erg leuk om in een doosje of tasje te verpakken.
Patronen en ideeën zijn te vinden onder het hoofdstuk inspiratie.

- Scrapbook pagina's maken
- Papieren decoraties voor in huis

Je kunt ermee:
- Vouwen en vlechten.
De papierensoorten die een glanslaag hebben, zijn voorzien van een coating laag. Het voordeel hiervan is dat het papier minder snel scheurt als dun papier bij het vlechten of vouwen.
-Patronen uitsnijden.
Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om patronen uit te snijden, denk hierbij aan allerlei snijmallen, elektrische snijmachines, of je kunt natuurlijk een patroon overtrekken op de mooie papiersoorten en uitsnijden.
Plak ze op een kaart, een voorwerp, of in je fotoalbum. Mogelijkheden te over!

- Embossen voor de prachtigste achtergronden.