NL ENG
  Home Producten Productinfo Inspiratie Social Media OEM Over ons Contact  
  Card & Paper  
 

Card & Paper

Card en Paper is een hele reeks van speciaal glanzend papier voor het maken van kaarten en doosjes. Er zijn ontzettend veel manier om het papier te gebruiken, waarvan we hieronder een aantal voorbeelden geven.

Sparkling sheets is 215 grams papier met een prachtige iridescentglans, waarbij verschillende kleuren te zien zijn, afhankelijk van hoe het papier het licht vangt. Het paper is uitermate geschikt om te gebruiken met embossing mallen en snijmallen. Sparkling sheets is verkrijgbaar in 11 kleuren op A4 formaat. 10 kleuren Sparkling paper zijn ook verkrijgbaar als assortie blok in A5 formaat.

De benaming Nacré, wat een synoniem is voor parelmoerachtig, geeft eigenlijk al de bijzonderheid en kleur van deze papiersoort aan. Nacré card is verkrijgbaar in lijn-, cirkel, en harten motief en is 215 grams papier.

Two-Tone papier is een matglanzende 215 grams papiersoort bedrukt met holografische harten of sterren. Dit geeft een bijzondere en feestelijke uitstraling aan bijvoorbeeld kerstkaarten of trouwkaarten.

Illusion Papier is een 215 grams papier met een bijzondere dimensie en holografisch 3D effect. Hoe langer je naar het papier kijkt hoe meer je het gevoel krijgt dat het papier beweegt. Geweldig om te gebruiken met afbeeldingen waarmee je een diepte wilt creëren.

Fantasy papier is verkrijgbaar in 2 gewichten, 130 grams en 300 grams.
Het Fantasy papier is oorspronkelijk met de hand geaquarelleerd en hierdoor uniek en enig in zijn soort. De verschillende kleursferen maken het papier uitermate geschikt als kaart of achtergrond.

Er zijn paper blocs op A5 formaat verkrijgbaar van bijvoorbeeld Sparkling Papier en Fantasy card, maar ook combinatie verpakkingen met meerdere soorten speciaal papier bij elkaar verpakt (zie ook de Sale).

Natuurlijk ontbreekt standaard karton verpakking op A4 en A5 formaat niet in het assortiment. Het papier heeft een gewicht van 250 gram en komt in een variatie van 15 kleuren. Dit papier is zeer geschikt voor het vouwen van kaarten en zal door de verscheidenheid aan kleuren bij elke 3D afbeelding of sticker aansluiten.

*Informatie over Potpourri-Paper is te vinden onder het hoofdstuk Marij Rahder.

Gebruik Card & Paper voor:
Kaarten maken
Vrijwel alle papiersoorten zijn 210 tot 220 grams. Dit maakt het papier zeer geschikt voor het vouwen en decoreren van kaarten. Denk hierbij aan trouw- en geboortekaarten van het mooi Two Tone hartjes papier of kerstkaarten van het Two Tone sterren papier. Sparkling Sheets zijn als basis voor iedere kaart prachtig te gebruiken. Het ruit patroon op glitterpapier leent zich zeer goed voor het plakken van patronen met kleine stickers of als achtergrond voor een 3D decoratie.

Snel een labeltje nodig voor een cadeautje of een bos bloemen? Geen probleem, zelfs zonder decoratie zijn de glanzende en bijzondere papiersoorten goed te gebruiken om op de achterzijde een wens te schrijven.

Doosjes of tasjes maken
Bonbons, waxinelichtjes, stukje zeep of andere kleine attentie zijn erg leuk om in een doosje of tasje te verpakken.
Patronen en ideeën zijn te vinden onder het hoofdstuk inspiratie.

Scrapbook pagina’s maken
De speciale papieren zijn, wederom door het gewicht, zeer geschikt om te gebruiken in scrapbook pagina’s. Gebruik delen van het papier als losse decoratie of maak een complete achtergrond van een vel speciaal papier.

Technieken:
Vouwen en vlechten
De papierensoorten die een glanslaag hebben zijn voorzien van een coating laag. Het voordeel hiervan is dat het papier minder snel scheurt als dun papier bij het vlechten of vouwen.

Patronen uitsnijden
Er zijn tegenwoordig veel verschillende mogelijkheden om patronen uit te snijden, denk hierbij aan allerlei snijmallen en elektrische snijmachines. Je kunt natuurlijk ook een patroon overtrekken op de mooie papiersoorten en uitsnijden.
Plak ze op een kaart, een voorwerp of in je fotoalbum. Mogelijkheden te over!